Kiracılar için ev peşinatı biriktirme yöntemleri, ev için peşinat biriktirmenin ipuçları peşinatla, taksitle ev almak için birikim yapma yolları bu yazımızda. Kiracıya ev isteyene peşinat için para biriktirmenin yolunu göstereceğiz.
UYARI: Bu yazımızda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir ve sorumluluk tamamen size aittir. Kendi koşullarınıza uygun hareket edebilirsiniz.
Kiracılar İçin Ev Peşinatı Biriktirme Yöntemleri Nelerdir?
Kirada oturanlar için ev peşinatı biriktirme yöntemlerini sizler için sıralıyoruz. Yeni evinizi almak için nasıl para biriktirirsiniz? Yapılması gerekenleri ve yapılmaması gereken adımları aşağıda sıraladık. Birikim tasarruftan başlar ilk önce tasarruf yapmalısınız. Tasarruftan sonra da şu ilkeyi uygulayın. Önce birikim sonra harcama! Yani ilk önce tahmini aylık bir birikimi kenara koyun sonra harcamalarınızı yapın. Kalan para ile harcama yaptığınızda daha da dikkat edersiniz. Yetmez ise ek iş yapabilir ek gelir elde edebilirsiniz.
Harcamalarınızı Gözden Geçirin
Harcamalarınızı listeleyin ve gözden geçirin. Elinize bir kâğıt alın ve her ay standart değişmeyen giderlerinizi yazın. Zorunlu harcamalarınız için aylık bir zorunlu gider bütçesi oluşturun. Örneğin Kira, Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet, Telefon gibi aylık faturalarınızı not alın. Bu gideriniz hemen hemen her ay aynı miktarlarda gelir. Ayrıca diğer giderlerinizi de listeleyin. Zorunlu olmayan iptal edilebilecekleri iptal edin. Bu gideriniz çok mecbur iseniz her gün veya her hafta değil de ayda bir buna yer verin. Yatırım yapıyor iseniz dikkat edin. Para harcadığınız her an geleceğinizden satar, Yatırım yaptığınız her an ise geleceğinizi satın alırsınız. Bu anlamda yatırımdan tasarruf olmaz, gereksiz harcamalardan tasarruf yapın.
Faturaları Düşürmeye Çalışın
Faturaları düşürmeye çalışın, evinizde kullandığınız lamba elektrik ve elektronik malzemelerin tasarruflu olanlarını tercih edin. Ampül lambalar 100-250 kWh olanları da var tasarruflu 5 kWh olanları da var. Yani bir gün yerine tam bir ay ampulünüzü kullanabilirsiniz. Gereksiz sürekli açık olan lambaları kapalı tutun veya otomatik sensörlü olanlarını tercih edin. Beyaz eşyaların da AAAA++ olanlarını tercih edin ki tasarruf elde edin. Çeşmelere tasarruf başlığı takabilirsiniz %70 oranında su tasarrufu sağlar. Doğalgaz faturası nasıl düşürülür yöntemlerini uygulayın.
Kredi Kartını Çok Daha Az Kullanın
Kredi kartını daha az kullanın. Çünkü kredi kartı bedavaymış hissi veriyor ve daha fazla harcama yapmanıza neden oluyor. Günlük ihtiyaçlarınıza yetecek kadar bir kredi kartı limiti belirleyin ve bu düşük limitli kredi kartını kullanın. Diğer kredi kartlarını dolabınıza kaldırın ve daha az kullanın. İmkanınız olursa hiç kullanmayın. Nakit harcadığınız zaman harcamak istemezsiniz. Bu yüzden nakit para kullanın.
Daha Küçük ve Daha Ucuz Bir Daireye Taşının
Daha küçük bir daireye taşınabilirsiniz. Örneğin 4+1 veya 3+1 evde oturmak yerine 2+1 evde oturabilirsiniz. Hatta fazla kalabalık değilseniz ve çocuk sahibi değilseniz 1+1 evde de oturabilirsiniz. Böylece harcamalarınız bir nebze azalacaktır. Evinizi taşımayı düşündüğünüzde uygun fiyatlarla sigorta sözleşmeli taşıma hizmeti sunan Kozcuoğlu evden eve nakliyat istanbul şirketimizi tercih edin. Taşınma aşamasında pratik ev taşıma önerilerini uygulayın. Taşınmadan öncesi nakliyat fiyat hesaplaması yapabilirsiniz.
TREND HİZMETLER
Trend Hizmetlerimiz
Paranız 3+1 Ev Almaya Yetmiyorsa 1+1 Ev Alıp Kiralayın
Paranız 3+1 ev almaya yetmiyor mu? O halde 1+1 ev alıp dayalı döşeli şekilde 3+1 evin kira fiyatına hatta bazen daha da üstüne 1+1 evinizi kiraya verin. Kiraya verdiğiniz evinizin kira geliri ile 3+1 evde kiracı olarak oturmaya devam edin. Böylece paranız yeni bir ev almaya yetecek ve kira masrafından kurtulmuş olursunuz. Bunu yapmazsanız param 3+1 eve yetmiyor o halde ev almayayım derseniz yanlış yaparsınız. Çünkü 1+1 ev fiyatı bir sonraki sene ortalama %50 artabilir. Şimdi alırsanız hem paranızın değeri korunur, hem kira geliri elde edersiniz, hem kirası ile 3+1 evde oturmaya devam edersiniz hem de sonradan paranız olunca satar 3+1 ev satın alabilirsiniz.
Bütçenize Uygun Bir Hedef Belirleyin
Kendi bütçenize ve ihtiyacınıza uygun hedef belirleyin. Örneğin eviniz var mı, yok mu? Elinizde nakit peşinat var mı yok mu? Kendi koşullarınıza uygun hareket edin. Örneğin kendi oturduğunuz eviniz var. İkinci eviniz için hiç peşinatınız yok. O zaman ikinci evi almanız gereksiz ve risklidir. Kiracıyım ev almak istiyorum diyorsanız şartları zorlayın. Hedefinize ne kadar yakınsanız o kadar karlı ve kolay ev sahibi olursunuz.
2025 güncel Banka Kredileri ve Banka faizleri nedeniyle yıllık %20-25 aralığında faizler mevcut. Yani 3+1 ev almak için 300.000 tl çekerseniz ortalama 4-5 yıl içerisinde 600.000 tl olarak geri ödersiniz. Buna gerek var mı? Bunun yerine ya elinizde üç yüz bin liralık dairenin en az 200.000 tl nakit olacak veya hedefinizi küçültün. Örneğin 200.000 tl ye 2+1 ev alıp oturun. İlerleyen yıllarda nakit olduğu zaman tekrar onu satıp yeni evinizi alın. Taşınırken en uygun evden eve nakliyat fiyatları ile taşınmak için bizden fiyat teklifi alınız.
Birikim Yapın ve Birikim Yöntemleri Bulun
Birikim yapın istediğiniz evi almak için birikim yapmalısınız. Bunun için birikim yöntemleri bulmalısınız. Tek bir geliriniz mi var, Maaş geliriniz mi var? Bu gelirlerinizi arttırın. Yan gelirler oluşturun. Kimi vatandaşlar ek iş yapıyor, kimisi ek gelir yöntemleri buluyor. Bunları yapabilirsiniz. Kendinize uygun yapabileceğiniz ek gelir yöntemlerinden bazılarını aşağıda bırakıyoruz.
- Su Tesisatçısı
- Elektrikçi
- Emlak Danışmanlığı
- Bebek Bakıcılığı
- Sosyal Medya Danışmanlığı
- Sosyal Medya Fenomenliği
- Boya Badana İşleri
- Bağ Bahçe Bakımı
- Evcil Hayvan Bakıcılığı
- Gece Bekçiliği
- E Ticaret Ürün Aracısı
- Satış Komisyonculuğu
Devlet Katkılarından Faydalanın
Devlet destekli banka hesapları vardır. Ev almak için açılan devlet destekli banka hesap numaralarına 100 tl yatırdığınızda 25 tl de devlet katkı sunuyor. Örneğin 1000 tl yatırdınız devlet de 250 tl yatırıyor ve 1250 tl niz oluyor bu imkandan faydalanabilirsiniz. 5-10 yıl sonra ev alacağınız miktar veya peşinatınız da böylece birikmiş olacaktır.
Altına Dayalı Bireysel Emeklilik İmkanından Yararlanın
Altına dayalı bireysel emeklilik imkanından faydalanın ayda 1000 tl yatırdığınızda bu miktar altına çevrilip bireysel emeklilik hesabında birikir. Ortalama 5-10 yıl sonra çekeceğiniz tutar altın bazında ve ayrıca yıllık yüzdelik kar üzerinden alırsınız. Yani hem yatırdığınız miktar değerini korur hem de kar elde edersiniz. Süre sonunda paranızı alarak dilediğiniz evi alabilirsiniz. Altında dayalı Bireysel emeklilik hesabını kendi adınıza veya çocuklarınız adına da açabilirsiniz.
Birikiminizi Bir Banka Hesabında Değerlendirin
Vadeli veya Kar payı hesaplarında birikiminizi bir banka hesabında değerlendirin. Her ay, 3-6 ay veya yıllık sizin belirlediğiniz vade sonunda kar payınız hesabınıza yatar. Banka mevduat faiz oranları 2025 yılı için yıllık %25 oranlarında verilmektedir. Örneğin 200 bin tl hesabınıza yatırdınız bir yıl sonra 250 bin tl olarak geri alıyorsunuz. Dileyen faizli vadeli mevduat hesabına yatırıyor. Diğer taraftan Faize bulaşmak istemenler de İslami katılım banka hesaplarında kar payı almaktadır.
Tavsiyemiz öncelikle gelir arttırmak için şunu uygulayın. Geliriniz sabit ise tasarruf edin. Geliriniz değişken ise reklam ve pazarlama ile arttırmaya çalışın. Yukarıda yer alan Kiracılar İçin Ev Peşinatı Biriktirme Yöntemleri ve tavsiye önerileri ile siz de kiradan kurtulup bir ev sahibi olabilirsiniz.
Kiracılar İçin Ev Peşinatı Biriktirme Yöntemleri Hakkında Sıkça Sorulanlar
Kiracı ev satın almak için para biriktirme yöntemleri
Kiracılar ev satın almak için para biriktirmeli ve para biriktirme yöntemleri bulmalıdır. Bunların başında önce tasarruf sonra da birikim yapmak gerekiyor. Birikim yapmak için para ayırmanız lazım.
Para biriktirerek ev alan var mı?
Para biriktirerek ev almak mümkün mü evet mümkündür. Ev peşinatı olmadan ev almanız çok zor. Bundan dolayı ev sahibi olmak isteyen kiracılara peşinat biriktirmelerini tavsiye ediyoruz.
Ev almak için nasıl para biriktirilir?
Kiracılar ev almak için birikim yapma yolları başında Bütçe planlaması yapın, gereksiz harcamaları kısın, gereksiz lüks harcamaları kesin. Her ay düzenli birikim yapmanın yolarını bulun.
Evimizi peşin mi alalım yoksa krediyle mi?
Evinizi imkanınız varsa tabi ki peşinat ile alın. Yatırım uzmanı değilseniz ve yatırım danışmanınız yoksa o zaman sıfır risk ve borçsuz evinizi alın. Sadece peşinatınız varsa o zaman kredi ile ev alın.
Evden Eve Nakliyat Teklif Formu